
نگارش ریچ آسپلند برای بارچارت
کاکائوی مارس ICE نیویورک (CCH26) در روز چهارشنبه با افزایشی +49 (+0.90٪) به پایان رسید و کاکائوی مارس ICE لندن شماره ۷ (CAH26) با کاهشی -28 (-0.69٪) بسته شد.
قیمتهای کاکائو در روز چهارشنبه ترکیبی تثبیت یافتند. نوسانات ارزی این روز بر قیمتهای کاکائو تأثیر گذاشت. کاکائوی نیویورک در راستای ضعیف شدن دلار افزایش یافت؛ شاخص دلار (DXY00) به پایینترین سطح پنجهفتگی رسید. اما کاکائوی لندن تحت فشار قرار گرفت؛ پس از این که پوند استرلینگ (^GBPUSD) به بالاترین سطح پنجهفتگی خود رسید و باعث فشار بر قیمت کاکائو به استرلینگ شد.
قیمتهای کاکائو تحت تأثیر هوای عمومی مناسب در غرب آفریقا قرار گرفتهاند؛ این شرایط میتواند بازدهی را افزایش داده و عرضه را تقویت کند. کشاورزان کاکائو در ساحل عاج گزارش میدهند ترکیبی از باران و نور خورشید به شکوفهدادن درختان کاکائو کمک میکند، و کشاورزان در غنا میگویند بارانهای منظم به رشد درخت و میوه کاکائو پیش از فصل هارمانت مفید بودهاند.
در روز دوشنبه، قیمتهای کاکائو به بالاترین سطوح دو هفتهای خود رسیدند؛ این رشد ناشی از اثر مثبت جمعهٔ گذشته بود، زمانی که سازمان بینالمللی کاکائو (ICCO) تخمین مازاد جهانی کاکائو برای سال مالی ۲۰۲۴/۲۵ را از ۱۴۲٬۰۰۰ تن به ۴۹٬۰۰۰ تن کاهش داد و تخمین تولید جهانی کاکائو برای همان دوره را از ۴٫۸۴ میلیون تن به ۴٫۶۹ میلیون تن کاهش داد.
کاهش ورود کاکائو به بنادر ساحل عاج نیز از قیمتها حمایت کرد. دادههای دولتی روز دوشنبه نشان داد که کشاورزان این کشور در سال تجاری جدید، از اول اکتبر تا ۳۰ نوامبر، ۷۱۸٬۴۵۱ تن کاکائو به بنادر صادر کردند؛ این مقدار نسبت به همان دوره یکسال پیش ۲.۱٪ کمتر (۷۳۴٬۰۲۶ تن) است. ساحل عاج بزرگترین تولیدکنندهٔ کاکائوی جهان است.
کاهش موجودیهای کاکائو در ICE نیز از قیمتها حمایت میکند. موجودیهای کاکائوی تحت نظارت ICE که در بنادر آمریکا نگهداری میشدند، در روز چهارشنبه به پایینترین سطح در ۸٫۵ ماه، یعنی ۱٬۶۸۵٬۹۲۹ بسته، رسیدند.
پیشبینی عرضهٔ فراوان جهانی کاکائو فشار بر قیمتها وارد کرده است. در ۱۹ نوامبر، قیمتهای کاکائو به کمترین سطوح نزدیک به ۱٫۷۵ سال آینده سقوط کرد، بهدلیل انتظارات از محصول عالی کاکائو در غرب آفریقا. گزارشهای کشاورزان کاکائو در ساحل عاج نشان داد که درختان کاکائو وضعیت خوبی دارند و هوای خشک اخیر به خشک شدن دانههای برداشت شده کمک کرد؛ در حالی که کشاورزان کاکائو در غنا میگویند هوای مناسب باعث رشد سریع میوههای کاکائو میشود.
شرکت شکلاتسازی موندهلیز اخیراً اعلام کرد که تعداد میوههای کاکائوی جدید در غرب آفریقا ۷٪ بالاتر از میانگین پنجساله است و «بهطور محسوس» بیشتر از محصول سال گذشته. برداشت محصول اصلی ساحل عاج تازه آغاز شده و کشاورزان نسبت به کیفیت آن امیدواری دارند.
قیمتهای کاکائو پس از این که پارلمان اروپا در چهارشنبهٔ گذشته تأخیر یکساله در اجرای قانون جنگلزدایی را تصویب کرد و عرضه کافی کاکائو را حفظ کرد، تحت فشار قرار گرفت. این مقرره اتحادیه اروپا که با نام EUDR شناخته میشود، هدفش مقابله با جنگلزدایی در کشورهایی است که واردات کلیدی نظیر سویا و کاکائو به اتحادیه اروپا دارند. تأخیر در اجرای EUDR به کشورهای اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا واردات محصولات کشاورزی از مناطق آفریقا، اندونزی و آمریکای جنوبی که در آنها جنگلزدایی رخ میدهد، ادامه دهند.
در ۱۴ نوامبر، قیمتهای کاکائو پس از اینکه دولت ترامپ اعلام کرد تعرفه متقابل ۱۰٪ بر کالاهای غیرتولیدی در ایالات متحده، از جمله کاکائو، و تعرفه ۴۰٪ بر واردات مواد غذایی از برزیل را لغو کرد، تحت فشار قرار گرفت. برزیل از ده کشور برتر تولیدکنندهٔ کاکائوی جهان است.
کاهش تقاضای جهانی کاکائو فشار نزولی بر قیمتها ایجاد میکند. در ۳۰ اکتبر، مدیرعامل شرکت شکلاتسازی هرشی گفت فروش شکلات در فصل هالووین امسال «ناامیدکننده» بوده است. هالووین تقریباً ۱۸٪ از فروش کل آبنبات در ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ را تشکیل میدهد و پس از کریسمس دومین سهم را دارد. همزمان، انجمن کاکائوی آسیا در ۱۷ اکتبر اعلام کرد که حجم پردازش کاکائو در سهماههٔ سوم آسیا نسبت به سال قبل ۱۷٪ کاهش یافته و به ۱۸۳٬۴۱۳ تن رسیده است؛ این پایینترین مقدار برای یک سهماههٔ سوم در نه سال گذشته است. انجمن کاکائوی اروپا در ۱۶ اکتبر نیز گزارش داد که حجم پردازش کاکائو در سهماههٔ سوم اروپا ۴٫۸٪ کاهش یافته و به ۳۳۷٬۳۵۳ تن رسیده است؛ این کمترین مقدار برای یک سهماههٔ سوم در ده سال گذشته میباشد. انجمن ملی تولیدکنندگان شیرینیجات اعلام کرد که حجم پردازش کاکائو در سهماههٔ سوم آمریکای شمالی ۳٫۲٪ افزایش یافته و به ۱۱۲٬۷۸۴ تن رسیده است، اما اضافه شدن شرکتهای جدید گزارشدهنده باعث انحراف دادهها شده است. در خبر مرتبط، حجم فروش شکلاتهای شیرینکاری در آمریکای شمالی در ۱۳ هفتهٔ منتهی به ۷ سپتامبر بیش از ۲۱٪ کاهش یافته است؛ این کاهش نسبت به دورهٔ مشابه سال گذشته است، بر اساس دادههای شرکت پژوهشی «سرکانا».
یکی از عوامل حمایتی برای کاکائو، کاهش تولید کاکائو در نیجریه است که پنجمین تولیدکنندهٔ کاکائوی جهان بهشمار میآید. انجمن کاکائوی نیجریه پیشبینی میکند که تولید کاکائو برای سال مالی ۲۰۲۵/۲۶ نسبت به سال قبل ۱۱٪ کاهش یافته و به ۳۰۵٬۰۰۰ تن خواهد رسید؛ پیشبینی تولید برای دورهٔ ۲۰۲۴/۲۵، ۳۴۴٬۰۰۰ تن بوده است. در خبر مرتبط، نیجریه اعلام کرد که صادرات کاکائو در ماه سپتامبر نسبت به سال گذشته ثابت مانده و ۱۴٬۵۱۱ تن است.
در ۳۰ ماه مه، سازمان بینالمللی کاکائو (ICCO) کسری جهانی کاکائو برای سال مالی ۲۰۲۳/۲۴ را به -۴۹۴٬۰۰۰ تن اصلاح کرد؛ این بزرگترین کسری در بیش از ۶۰ سال است. ICCO اعلام کرد که تولید کاکائو برای سال مالی ۲۰۲۳/۲۴، ۱۲٫۹٪ کاهش یافته و به ۴٫۳۶۸ میلیون تن رسیده است. این سازمان افزود که نسبت موجودیهای جهانی کاکائو به حجم پردازش در سال ۲۰۲۳/۲۴ به پایینترین سطح در ۴۶ سال، یعنی ۲۷٫۰٪، رسیده است. در روز جمعه، ICCO برآورد کرد که مازاد جهانی کاکائو برای سال مالی ۲۰۲۴/۲۵ به ۴۹٬۰۰۰ تن میرسد که اولین مازاد در چهار سال اخیر است. ICCO همچنین گفت که تولید جهانی کاکائو در سال ۲۰۲۴/۲۵، ۷٫۴٪ افزایش یافته و به ۴٫۶۹ میلیون تن رسیده است.
در تاریخ انتشار این مقاله، ریچ آسپلند هیچ موقعیتی (بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم) در هیچیک از اوراق بهادار ذکر شده در این مقاله نداشته است. تمام اطلاعات و دادههای این مقاله صرفاً برای مقاصد اطلاعرسانی ارائه شدهاند. برای اطلاعات بیشتر، لطفاً سیاست افشای بارچارت را در اینجا مشاهده کنید.
نظرات و دیدگاههای بیانشده در اینجا، نظرات نویسنده هستند و لزوماً نشاندهندهٔ نظرات Nasdaq, Inc. نیستند.